Veel gestelde vragen

Als gespecialiseerde plaatsingsfirma hecht TechNickmans veel belang aan details en afwerking om een mooi geplaatst spanplafond te realiseren.

SPANPLAFONDS & SPANWANDEN


Een spanplafond wordt gespannen op profielen die aan de muren bevestigd worden en dus niet aan het plafond zelf. Het maakt dus niet uit of uw plafond in goede staat is, het nieuwe spanplafond wordt er netjes onder gespannen.

Een doorsnee plafond kan gerealiseerd worden in 1-2 dagen. Bij Technickmans primeert de kwaliteit boven de kwantiteit.

In polyester spanplafonds zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. De akoestische versie heeft ontelbaar veel, minuscule gaatjes. Deze gaatjes zijn onzichtbaar maar zorgen voor een absorptie in plaats van een weerkaatsing van het omgevingsgeluid. Indien men nog betere akoestische eigenschappen wenst kan er een polyester isolatiedeken aangebracht worden tussen het doek en het plafond of de muur. Op deze manier kunnen we de nagalmtijd gemakkelijk halveren.

Absoluut. Een bijkomend voordeel is dat er veel minder condensvorming zal zijn in vergelijking met een traditioneel plafond. Dit omdat het doek dun is en bijgevolg snel opgewarmd is. Hierdoor is een spanplafonds zeer geschikt voor badkamers, welnesscentra, zwembaden, ...

Een polyester spanplafond is brandveilig. Het materiaal zal niet branden of druipen mocht er brand uitbreken. Alle gebruikte materialen zijn naar Europese normen goedgekeurd.

Een spandoek kan zowel worden aangebracht op een schuine wand onder een dak of tegen een muur. Zelfs een gebogen wand of plafond is mogelijk.

 

CENTRALE STOFZUIGERS


Ja, dit hangt echter van de bouw van de woning af. Voor woningen die onderkelderd zijn (een kruipkelder is reeds voldoende) en/of over een centrale schacht beschikken vormt dit meestal geen probleem. Indien er een totaalrenovatie gebeurt waarbij ook muren en vloeren aangepakt worden is het steeds mogelijk om een centraal stofzuigersysteem te plaatsen.

Een centraal stofzuigsysteem is op zich niet zo duur. Spijtig horen wij van bouwers dat ze hun interesse in een centraal stofzuigsysteem niet omzetten in een uitvoerig omwille van het bouwbudget. De oplossing: het buizenstelsel van een centrale stofzuiger is vrij goedkoop. Door enkel dit buizensysteem te plaatsen tijdens de ruwbouw kan u nadien gemakkelijk de installatie vervolledigen indien er budget voorhanden is.

Een klassieke stofzuiger blaast de gefilterde lucht terug in de ruimte waardoor de lucht onnodig in beweging komt. Dit is nadelig voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt, schimmels, pollen, bacteriën, ... Een centraal stofzuigsysteem vangt het op en voert de vuile lucht naar buiten.

Nog een vraag?

Heb je nog een vraag over onze producten die je hier nog niet beantwoord ziet, stel ze ons gerust via het contactformulier.

Contacteer ons